Hoe kunnen we gebruik maken van energievergelijkers in de rest van de wereld? Kun je overal zo gemakkelijk besparen op je energierekening?

De deregulering van de energiesector is in veel Amerikaanse staten ingevoerd om de concurrentie in de energiesector, met inbegrip van aardgas en elektriciteit, in te voeren. Klanten die in energie gedereguleerde staten wonen, kunnen kiezen bij wie ze hun elektriciteits- en gasbedrijven kopen, zodat ze kunnen zoeken naar betere deals en prijzen.

Een paar decennia geleden was de mogelijkheid om een keuze te maken uit de leveranciers van elektriciteit en gas ongekend, wat betekent dat mensen moesten kiezen uit welke bron en tegen welke prijs ze ook werden geleverd. Deregulering van de energie-industrie is een welkome verandering voor veel mensen die nu geld kunnen besparen en keuzevrijheid hebben bij het kiezen van een energieleverancier.

De deregulering van de energiesector kan behoorlijk verschillen

De deregulering van de energiesector varieert per staat, zodat de middelen, besluiten en methoden voor de uitvoering ervan sterk kunnen fluctueren. Hoewel de meeste staten zich de voordelen van deregulering en geschreven wetgeving ter ondersteuning van de keuzevrijheid hebben gerealiseerd, zijn er enkele staten die niet zo enthousiast zijn om hun inwoners beschikbare opties te geven.

  1. Voor staten die het idee hebben overgenomen, kunnen de opties die worden geboden door de deregulering van de energiesector verder gaan dan alleen het verstrekken van een lijst van bedrijven waaruit de consument kan kiezen.
  2. In sommige staten, zoals Californië, kunnen consumenten kiezen uit het soort bedrijven waar ze hun energie van krijgen, of dat nu nutsbedrijven zijn die in handen zijn van investeerders, lokale nutsbedrijven die in handen zijn van de overheid, of zelfs een onafhankelijke energiedienstverlener. Als u geïnteresseerd bent in wat uw staat aanbiedt op het gebied van deregulering van de energiemarkt, kijk dan op de website van uw lokale overheid.

Energie vergelijken is makkelijk, maar hoe kun je de beste prijzen krijgen?

Naast het bieden van betere prijsopties, kan het recht om te kiezen voor energieleveranciers zoals elektriciteit de consument in staat stellen om zijn persoonlijke milieuovertuiging te ondersteunen. Als ze tegen bepaalde soorten stroomvoorzieningen zijn (zoals steenkool) vanwege de negatieve effecten op het milieu, kunnen ze kiezen voor een schonere of efficiëntere energiebron. De mensen worden nu beter geïnformeerd en zijn geïnteresseerd in de energie-industrie, die wijzer keuzes maakt en veiligere bronnen kiest die het milieu op de lange termijn kunnen helpen.