Wat is een cryptocurrency en hoe kan het de wereld veranderen?

In het leven moeten we heel voorzichtig zijn met wie we vertrouwen. De meeste mensen vertrouwen alleen echt hun familie en hun vrienden. We zouden onze persoonlijke informatie niet aan een onbekende op straat geven, omdat we ze niet vertrouwen. Dit is echter precies wat we doen elke keer dat we een bankrekening openen of online iets betalen.

We kunnen misschien de meeste tijd banken, regeringen en andere derde partijen vertrouwen, maar we kunnen ze niet altijd vertrouwen.

In 2008 stortte de wereldeconomie in. Banken hadden het geld waarmee ze vertrouwd waren heel slecht gebruikt. De regeringen van de wereld konden niet voorkomen dat miljoenen mensen veel geld verloren.

Er gebeurde ook iets anders in 2008: Bitcoin werd gemaakt. Toeval? Ik denk het niet.

Cryptocurrencies verwijderen de macht die banken en overheden hebben over ons leven. Ze geven ons de kracht terug. Ze bieden ook hoop voor alle mensen die buiten het moderne banksysteem zijn gehouden.

Bedenk wat cryptocurrencies kunnen opleveren voor landen als Afghanistan. In Afghanistan heeft slechts 10% van de volwassenen bankrekeningen en deze worden meestal beheerd door mannen. Wat is een crypto valuta voor een Afghaanse vrouw? Vrijheid.

Syrië, Jemen en Libië bevinden zich allemaal in een staat van burgeroorlog. Stel je voor dat je rechtstreeks hulp kunt sturen naar de mensen in deze landen. Wat is een cryptocurrency voor een Syriër? Het is een link naar de rest van de wereld, naar mensen die willen helpen.

En tenslotte…

Wanneer we vragen stellen als “Wat is een cryptocurrency?”, Vragen we eigenlijk “Wat gaat een cryptocurrency voor mij doen?”. Het antwoord is: cryptocurrency geeft je de controle over je geld. Cryptocurrency maakt je onderdeel van een wereldwijde familie die vrij is om grensoverschrijdend te handelen en de wereld een betere plek voor ons allemaal kan maken om in te leven. Er zijn verschillende coins, dus vergeet niet om de verwachtingen door te nemen zoals Monero verwachting en Stellar verwachting.