Crypto vormt meer een bedreiging voor goud dan voor de dollar

 

We krijgen vandaag de detailhandel en industriële productie, samen met PPI. De detailhandel is de belangrijkste, maar toch, met het $ 1,9 biljoen aan herstelgeld dat nog moet komen, niet doorslaggevend. De detailhandelsverkopen zijn in december met 0,7% m / m gedaald en TradingEconomics.com voorspelt een stijging van 0,9%. De WSJ heeft een meer optimistische 1,2%.

 

Later op de dag krijgen we de Fed-notulen, naar aanleiding van de opmerkingen van de drie regionale Fed-presidenten gisteren en voorafgaand aan Powells congresverklaring volgende week. Alle drie de regionale Fed-presidenten bagatelliseerden de inflatieangst en Daly (San Francisco) noemde het voorkomen van ongegronde inflatie-angst om voortijdige verkrapping te voorkomen. Er wordt ook gesproken over hoe de Fed denkt over cryptocurrencies en de wilde stijging van bitcoin. De Fed is niet onverschillig, maar crypto is meer een bedreiging voor goud dan voor de dollar. Polkadot koers verwachting 2025 is positief.

 

 

De olifant in de kamer is dat de opbrengsten tot nu toe stijgen, zo snel en niet alleen in de VS – “de opbrengsten van iedereen zijn in ieder geval een beetje hoger.

 

Voor de VS is een interpretatie van deze opbrengstwinst een nieuw leven ingeblazen vertrouwen in de bevoegdheid van de overheid – “voor het eerst sinds lange tijd. Ondanks verlammende winterstormen in de helft van het land, doet de regering wat een meerderheid wil dat ze doet -” het oplossen van echte en urgente problemen. Het publiek keurt Covid-hulpfinanciering, de verbeterde uitrol van vaccins en zelfs infrastructuuruitgaven goed (voor de langverwachte spoortunnel onder de rivier die New Jersey en New York scheidt, iets wat de vorige regering niet zou goedkeuren, en bedankt, Pete).

 

 

Pres Biden heeft een goedkeuringsscore van 62% in één peiling, veel hoger dan alles wat de vorige man ooit heeft behaald. We kunnen zelfs zeggen dat Republikeinen misschien wat meer bereid zijn om met de Dems samen te werken aan pragmatische projecten en de zere verliezers van Trumpy achter zich te laten op staats- en lokaal niveau. beste crypto app 2021 is bekend.

 

Hier is de vraag: rekt het de punt uit en wordt gezegd dat de stijging van de rente een blijk van vertrouwen is in de nieuwe regering die weer robuuste activiteit op gang brengt, ook al zou dat inflatie met zich meebrengen? Als we dalende Italiaanse opbrengsten toeschrijven aan de verwachte bekwaamheid van premier Draghi, lijkt het redelijk om de nieuwe Amerikaanse regering een rentestijging toe te schrijven die ‘herstel’ betekent.

 

Zie voor de lol de grafiek die is opgesteld door een slimme man bij Deutsche Bank, waarop de Italiaanse rente sinds 1310 wordt weergegeven. De opbrengst is vandaag lager dan ooit sinds de vroege middeleeuwen, voordat Italië zelfs maar een land was. De ontwerper gebruikte proxy’s voor de totale schuld van stadstaten zoals Napels. Het punt is dat het hebben van Draghi als leider een heel grote deal is. Hij zal vanmorgen enkele van de uitgavenplannen en structurele hervormingen die hij in gedachten heeft, bekendmaken. De FT noemt het een “eenheidsregering”; we weten niet of de Italiaanse pers en mensen het zo zien.

 

Italiaans

 

De stijging van de opbrengsten is gebouwd op zand. We hebben nog geen aanwijzingen voor inflatie en zelfs de groeicijfers zijn nog steeds vlekkerig. En toch is het effect op valuta’s heel reëel. We kunnen geen andere reden bedenken waarom de dollar / yen zo abrupt van richting is veranderd. En het is waarschijnlijk dat de rally in AUD gisteren om die reden tegen een bakstenen muur liep. Zowel de AUD als de NZD hangen technisch gezien met een vingernagel vast en de peso verloor al zijn opwaartse kracht. Bloomberg meldt dat sommigen zeggen dat we een “verbale interventie” van de Fed kunnen verwachten om de stijging te beperken als de rente veel boven de 1,30% uitkomt. Sommigen zeggen dat aandelen in de problemen zullen komen als het naar 1,5% gaat.

 

We twijfelen aan de voorspelde mondelinge interventie. Het is niet de stijl van de Fed, en bovendien is de onderliggende kwestie inflatie, niet herstel. Voor zover stijgende opbrengsten een signaal zijn voor herstel, is dat precies wat de Fed wil. De Fed zal gewoon door blijven vechten en ontkennen dat elke stijging van de inflatie langdurig zal zijn. Marktspelers gaan echter liever met de stroom mee dan met de gegevens of institutionele garanties, dus dit kan uit de hand lopen en ook PDQ. Naar schatting wordt 1,5% de nieuwe verwachting en wordt er ingeprijsd.

 

Dat betekent dat de nieuwe stevigheid van de dollar eerder een tijdelijke correctie dan een omkering zal zijn.

 

Politiek: Oké, we kunnen het niet weerstaan ​​en sommige niet-Amerikaanse lezers hebben ons gevraagd commentaar te blijven geven op de Amerikaanse politiek. Deze keer voor het eerst sinds lange tijd is het echt heel goed: ondanks verlammende winterstormen in de helft van het land, keert het vertrouwen terug in de bevoegdheid van de overheid – “President Biden heeft een goedkeuringsscore van 62% in één peiling, veel hoger dan wat dan ook de vorige man ooit heeft bereikt.

 

Dit is te danken aan de goedkeuring van Covid-hulpfinanciering, de verbeterde uitrol van vaccins en zelfs aan infrastructuuruitgaven (voor de langverwachte spoortunnel onder de rivier die New Jersey en New York scheidt, iets wat de vorige regering niet zou goedkeuren, en bedankt, Pete). We kunnen zelfs zeggen dat Republikeinen misschien wat meer bereid zijn om met de Dems samen te werken aan pragmatische projecten en de zere verliezers van Trumpy achter zich te laten op staats- en lokaal niveau. Zelfs de stijging van de opbrengsten iseen blijk van vertrouwen in de nieuwe regering die weer robuuste bedrijvigheid op gang brengt, ook al zou dat inflatie met zich meebrengen.

 

Dan zijn er nog de leuke dingen, zoals de NAACP die Trump (en Giuliani) aanklaagt onder een oude wet die de bijnaam Ku Klux Klan-wet wordt genoemd. Staatswetgevers in Georgië haasten zich om de staatsgrondwet te wijzigen om het verzoeken van vervalsing van verkiezingsresultaten niet langer een misdaad te maken, aangezien de procureur-generaal van het land een aanklacht tegen Trump blijft voorbereiden. Die presentatie zou kort en krachtig zijn, aangezien we de telefoonopname hebben.

 

Er is ook een probleem rond Trump’s Justice Dept die zijn biedingen doet in plaats van wat het zou moeten doen, zoals zich mengen in een Trump-verkrachtingszaak. We hebben nog geen bevestiging van de nieuwe procureur-generaal, dus niemand weet welke oude zaken nieuw leven worden ingeblazen of welke hoofden rollen.

 

Dit is een fragment uit “The Rockefeller Morning Briefing”, dat veel groter is (ongeveer 10 pagina’s). De briefing wordt al meer dan 25 jaar elke dag gepubliceerd en vertegenwoordigt ervaren analyse en inzicht. Het rapport biedt een diepgaande achtergrond en is niet bedoeld om FX-handel te begeleiden. Rockefeller produceert andere rapporten (in spot en futures) voor handelsdoeleinden.